Nieuws

OM wil gewelddadige echtgenoot uit Enschede de cel in

De rechtbank in Almelo
De rechtbank in Almelo © RTV Oost
Voor de rechtbank in Almelo is een celstraf van 28 maanden geëist tegen een 48-jarige man uit Enschede. De man zou afgelopen jaar zijn vrouw meermaals mishandeld hebben.
Ook zou hij haar een keer vastgebonden hebben opgesloten in het washok.
De 48-jarige man keerde eind 2019 terug uit zijn geboorteland Wit-Rusland naar zijn woning in Enschede. Hij had in zijn geboorteland een gevangenisstraf van veertien jaar uitgezeten voor 'iets met cocaïne'.

In elkaar geslagen

Bij terugkeer ging het regelmatig mis tussen de 48-jarige en zijn echtgenote. Buren hoorden vaak woordenwisselingen, maar ook geluid dat spullen kapot gegooid werden. In april dit jaar zagen buren zelfs hoe de vrouw in elkaar geslagen werd. Ze schakelden de politie niet in. Waarom werd niet duidelijk.
Waarschijnlijk zagen de buren de mishandeling die leidde tot het vastbinden en opsluiten, zo bleek vrijdag voor de rechtbank in Almelo. Op de telefoon van de man werd een foto gevonden die hij die nacht van zijn echtgenote maakte. Uit omschrijvingen blijkt dat de vrouw op de grond lag met de ogen dicht, haar gezicht bont en blauw.

Melding van zoon

Het huiselijk geweld kwam naar buiten toen er eind mei een melding kwam dat de zoon van de 48-jarige met een mes achter zijn vader aanrende op straat. Als agenten de zoon spreken, vertelt hij hoe zijn vader het gezin al maandenlang terroriseert.
De 48-jarige ontkent dat hij zijn vrouw en zoon aanviel. Volgens hem was zijn vrouw vaak stomdronken en ging ze hem dan te lijf. Ook zijn zoon zou hem aangevallen hebben toen hij dronken was en stijf stond van de drugs.

Wilde furie

Hij noemde zijn vrouw een "wilde furie" en zijn advocaat omschreef de zoon als "doorgesnoven".
Volgens de officier van justitie is er sprake van een typisch voorbeeld van huiselijk geweld. Om te voorkomen dat de man de komende jaren zijn gezin nog wat kan aandoen, zou een contactverbod van vijf jaar opgelegd moeten worden.
Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.