nieuws

Eis vijf jaar voor schietpartij Zwolle

Een man uit Zwolle moet vijf jaar de cel in voor het neerschieten van een buurtbewoner afgelopen zomer. Dat eiste de officier van justitie in Zwolle vandaag. Het slachtoffer raakte lichtgewond bij de schietpartij in de Sumatrastraat.
Aan de schietpartij op 10 juni ging een ruzie vooraf. De verdachte zegt dat hij door het slachtoffer plotseling werd aangevallen, toen hij klaagde over geluidsoverlast. Het slachtoffer zou hem met veel geweld tegen een muur gedreven hebben en aangevallen hebben met een mes. Toen hij zich verdedigde ging de revolver, die de Zwollenaar in zijn hand had, per ongeluk af zegt de verdachte.
De man beroept zich op noodweer. Volgens de officier van justitie is daar geen sprake van en blijkt uit getuigenverklaringen dat de man liegt. Geen van de getuigen heeft een mes gezien en de man zou ook niet tegen een muur zijn gedreven. Het is een geluk dat er niet meer gewonden vielen omdat er veel mensen op straat waren, zei de officier van justitie. De advocaat van de man wil dat de man vrijgesproken wordt. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.