nieuws

Zorgen bij Statenleden over Luchthaven Twente

Steeds meer Statenleden maken zich grote zorgen over de financiële tekorten op bouwgrond bij de ontwikkeling van luchthaven Twente.
Dat bleek woensdagmiddag tijdens een commissievergadering van Provinciale Staten. Een maand geleden werd duidelijk dat de gemeente Enschede en de provincie samen minstens elf miljoen euro zullen verliezen op de ontwikkeling van het terrein. Algemeen leeft de angst dat het verlies uiteindelijk nog veel groter zal zijn. Fractievoorzitter Futselaar van de SP: "Is dit alles?" D66 fractievoorzitter Karsten pleit voor een "worst case scenario" en Wim Dalhuisen van de PvdA: "Ik denk dat je in een situatie komt die heel penibel wordt." Coalitiegenoot ChristenUnie spreekt zelfs al van het "Blauwestad-syndroom", daarmee verwijzend naar het enorme nieuwbouwdebacle Blauwestad waardoor de provincie Groningen bijna dertig miljoen euro verloor.
De provincie Overijssel en de gemeente Enschede hebben samen het terrein van vliegveld Twente gekocht van het Rijk. Doel is om een doorstart van luchthaven Twente en woningbouw mogelijk te maken. Dat zou naast meer werkgelegenheid ook veel geld moeten opleveren. Inmiddels staat vast dat er nooit geld zal worden verdiend maar onduidelijk is nog hoeveel de provincie er dan op gaat verliezen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.