Spekenbrink over succes Sunweb in een woelig wielerjaar: “Je moet altijd de kansen opzoeken, élke dag weer”

Alsof het zo moet zijn. Na een ultravol en kort seizoen kan iedereen in het wielrennen sinds deze week weer even op adem komen na de strenge en succesvolle bubbel in het peloton. En uitgerekend nu de fietsen voor even zijn opgeslagen zit Sunweb-manager Iwan Spekenbrink met een positieve coronabesmetting in thuisquarantaine in zijn woonplaats Markelo.

“Ja, gek hè? Het hele jaar met topsporters in een bubbel en onderweg. En nu heb ik blijkbaar toch het virus opgelopen in de supermarkt”, begint hij het gesprek voor Groot Onderhoud bij Radio Oost. “Toch heb ik niet veel klachten en kan ik nu alle meetings gewoon vanuit huis doen”, schetst hij.

Successen

Spekenbrink maakt de balans op en kan terugkijken op een uitstekend wielerjaar met zijn formatie Sunweb. Met drie etappezeges in de Tour de France en twee podiumplekken in de Giro d’ Italia. "Ja, het was een heel mooi jaar. Het plan heeft fantastisch uitgepakt in de Tour met acht avonturiers. En in de Giro, de tweede grootste wedstrijd ter wereld besluiten met twee podiumplaatsen is gewoon erg mooi. Maar je kunt inderdaad ook de vraag stellen: hadden we daar kunnen winnen?"


Podcast

Wil je het antwoord horen op die vraag? Beluister dan de complete uitzending van Groot Onderhoud als Podcast.

Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN WIELRENNEN
Deel dit artikel: