nieuws

Werkstraf na schietincident Tubbergse Schuttersfeesten

Schuttersfeest
Schuttersfeest
De rechtbank vindt bewezen dat een medewerker van de schuttersfeesten in Tubbergen in 2009 onverantwoord heeft gehandeld met een geweer dat weigerde.
Daardoor raakten drie toeschouwers zwaargewond. De man is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De rechtbank verwijt de man dat hij de voorschriften niet heeft opgevolgd, terwijl hij kort voor het incident nog uitleg had gekregen.
De medewerker nam het wapen over nadat het weigerde en draaide daarna, aldus de rechtbank, met het wapen in de richting van het publiek. Het wapen ging af en trof onder andere een jong meisje, dat zo zwaargewond raakte dat ze de gevolgen nooit te boven zal komen. De man moet ruim 30.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffertje dat het zwaarst gewond raakte. De advocaat van de man gaat in hoger beroep. De Tubbergse schutterij is teleurgesteld in het vonnis van de rechtbank. Volgens de schutterij is de geketste patroon plots afgegaan, waardoor het schot hagel in het publiek terecht kwam.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.