nieuws

OM: 3 tot 5 jaar cel voor grote drugszaak

Rechtbank
Rechtbank
Tegen vijf mannen uit onder meer Hengelo en Hengevelde, die worden verdacht van het maken van en handel in drugs, zijn celstraffen van 3 tot 5 jaar geëist.
De man uit Hengevelde is hoofdverdachte in een groot landelijk onderzoek. Het onderzoek werd opgestart toen de douane in 2010 een machine om tabletten te maken onderschepte. Het is bekend dat deze zogenoemde tabletteermachines gebruikt worden om XTC- en andere partydrugpillen te fabriceren. Het bleek dat de man uit Hengevelde deze machines via het internet verkocht. Uit onderzoek van justitie bleek dat een man uit Groningen een van zijn klanten was.
De man uit Groningen is volgens de officier van  justitie een belangrijke speler op de landelijke drugsmarkt. Bij een handlanger van de Groninger, een man uit Veendam, werd een gebruikte machine gevonden. Uit telefoontaps zou verder zijn gebleken dat de 5 mannen op diverse manieren betrokken waren bij drugshandel.
Bij huiszoekingen bij de hoofdverdachte uit Hengevelde werd een grote verscheidenheid aan drugs, grondstoffen en materialen voor drugsproductie gevonden. De man heeft toegeven dat hij diverse spullen verkocht. Over twee weken doet de rechtbank in Almelo uitspraak

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.