Sport

Schaatsbond schrapt WK afstanden in China

Thomas Krol
Thomas Krol © Orange Pictures
De internationale schaatsbond ISU heeft de WK afstanden in Peking vanwege het coronavirus geschrapt. Het toernooi was een zogenoemd test-event voor de Winterspelen van 2022 in de hoofdstad van China.
De WK afstanden stonden voor 25-28 februari 2021 op de kalender. De ISU onderzoekt de komende dagen of de WK afstanden op een andere locatie veilig kunnen worden gehouden.

Thialf

Mogelijk komt ijsstadion Thialf in beeld voor de WK afstanden. De ISU keurde vorige week het plan om een schaatsbubbel te creëren in Heerenveen alsnog goed. Om die reden zijn de EK allround en de EK sprint met een week opgeschoven naar 16 en 17 januari. In de weekenden daarna zullen er twee wereldbekerwedstrijden worden gehouden in Thialf.

Krol en Achtereekte

In februari van dit jaar veroverden Thomas Krol uit Deventer en Carlijn Achtereekte uit Lettele nog medailles op de WK afstanden. Krol pakte op de 1500 meter zilver achter Kjeld Nuis, maar greep op de teamsprint wel het goud. Carlijn Achtereekte legde op de 3000 meter beslag op het zilver.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.