nieuws

IJVV - VV Staphorst

IJVV won thuis overtuigd van team Staphorst
IJVV won thuis overtuigd van team Staphorst
Tot z’n eigen stomme verbazing won de 29-jarige Martijn Prins - supersnelle spits van IJVV 9 - met twee vingers in de neus de opwarmronde ‘Petje op - Petje af’ tijdens de AB Oost Voetbalkwis van RTV Oost en ging met de sporttas vol leuke prijzen aan de haal.
Tijdens de echte wedstrijd ging het allemaal wat minder makkelijk. De spanning was maandagavond dan ook voelbaar in de volle kantine van IJVV in IJsselmuiden bij de tweede spelronde in de regio NW Overijssel. De v.v. Staphorst was op bezoek en dat team was zeker niet van plan zich in de pan te laten hakken.
De juniorronde ging nog met 8-4 naar IJVV, maar in de senior- én boboronde bleven de teams steken op een gelijkspel: 6-6 en 4-4. Wat een spanning en niet alleen in de wedstrijd maar ook voor de regionale eindstand omdat de bovenste twee zich direct plaatsen voor de finalerondes! Het kwam dus allemaal aan op de allerlaatste teamronde en juist daar sloeg IJVV genadeloos toe: 7-1. Uiteindelijk eindigde de ‘strijd’ in een 8-2 eindstand voor de thuisploeg. IJVV haalde een doelsaldo (totaal aantal juiste antwoorden) van 25 en Staphorst scoorde 15 keer.

De tussenstand in NW Overijssel is nu:

1. Genemuiden: 9 (21)
2. IJVV: 8 (25)
3. Rouveen: 3 (20)
4. Staphorst: 2 (15)
Op 12 maart speelt v.v. Kuinre als laatste vertegenwoordiger van NW Overijssel een allesbeslissende wedstrijd in en tegen Wesepe. Genemuiden is dus de eerste Overijsselse voetbalvereniging die zich rechtstreeks plaatst voor de finales omdat Genemuiden minimaal tweede in deze poule gaat worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.