nieuws

Enschede handhaaft gebiedsverboden

Rellen an FC Utrecht-FC Twente
Rellen an FC Utrecht-FC Twente
Alle 59 gebiedsverboden voor Enschede voor supporters van FC Utrecht blijven in stand. Dat heeft burgemeester Den Oudsten van Enschede bekendgemaakt.
Acht suppporters van FC Utrecht hadden aangegeven dat ze het niet eens waren met het gebiedsverbod dat hen was opgelegd. De argumenten die zij daarvoor aanvoerden, zijn volgens de gemeente Enschede niet overtuigend genoeg om af te zien van het gebiedsverbod. De supporters van FC Utrecht kunnen nu nog naar de rechter stappen. Dat moet dan voor zondag gebeuren.
Burgemeester Den Oudsten heeft de gebiedsverboden ingesteld naar aanleiding van de ongeregeldheden in Utrecht tijdens de eerste ontmoeting dit seizoen tussen FC Utrecht en FC Twente. Tijdens en na de wedstrijd ontstonden ernstige rellen. De KNVB legde 59 supporters van FC Utrecht en 12 supporters van FC Twente een stadionverbod op. Komende zondag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Door een gebiedsverbod in te stellen voor de gestrafte supporters wil burgemeester Den Oudsten voorkomen dat ze toch naar Enschede komen op de wedstrijddag.
Op het overtreden van het gebiedsverbod staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een boete van 3.900 euro.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.