nieuws

Kort geding tegen Nederlands Symfonieorkest

Philharmonisch orkest daagt Symfonieorkest
Philharmonisch orkest daagt Symfonieorkest
Het Nederlands Philharmonisch Orkest uit Amsterdam heeft het Nederlands Symfonieorkest uit Enschede voor de rechter gedaagd.
Het Philharmonisch Orkest vindt dat beide namen te veel op elkaar lijken; dat zou verwarring veroorzaken. Het Nederlands Symfonieorkest weigert echter de naam te veranderen. Het orkest heeft in oktober de naam veranderd van Orkest van het Oosten in Nederlands Symfonieorkest. Nog een wijziging zou de bekendheid van het orkest geen goed doen.

Tweede conflict in twee weken tijd

In de korte tijd dat het Symfonieorkest de nieuwe naam voert, is ze al voor de tweede keer in het nieuws. Twee weken geleden ontstond een conflict met de Nationale Reisopera, ook uit Enschede. Het Symfonieorkest maakte samen met een Amsterdams operagenootschap aanspraak op een Rijkssubside van 3,5 miljoen euro voor een opera uit Oost-Nederland. Daarmee werd het orkest een directe concurrent van de Reisopera. Als het Nederlands Symfonieorkest die subsidie krijgt, kan dat het einde betekenen van de Nationale Reisopera. Dat conflict is nog niet opgelost. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.