nieuws

Zeer grote brand bij Stramproy Green Steenwijk

De brand op het bedrijfsterrein van Stramproy Green Coal aan de Dolderweg in Steenwijk is onder controle. De brandweer is nog wel een tijd bezig met nablussen. De brand is ontstaan in een opslagsilo.
Begin zaterdagavond brak bij Stramproy Green een zeer grote brand uit. Er was sprake van een enorme rookontwikkeling. De brandweer kondigde GRIP 1 af en moest een deel van het bedrijventerrein afzetten. Volgens een informant ter plaatse stonden meerdere opslagsilo's op het fabrieksterrein in brand. De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar het bedrijfsgebouw.
Voor zover nu bekend zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel is omwonenden geadviseerd ramen en deuren uit voorzorg gesloten te houden.
Stramproy Green is actief op het gebied van de productie van bio-energie. Het bedrijf zet houtresten via een verwarmingsproces om in biokolen. In eerste instantie werd gedacht dat de brand tijdens het productieproces was ontstaan, maar dat blijkt niet te kloppen. De bouw van de biomassacentrale was omstreden omdat omwonenden bang waren voor overlast.
Foto's: @Miessie, JG Media, H. Houwer en Persbureau Wever

Uitleg GRIP 1:

Er is gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Regionaal Geneeskundig Functionaris en de Districtschef van de politie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.