Supermarkt verboden terrein voor scholieren

Supermarkt Nettorama in Enschede weert overdag alle scholieren. De bedrijfsleider is het zat dat de scholieren van de nabijgelegen Scholingsboulevard en het Stedelijk Lyceum er in grote getale rondhangen.

Ze veroorzaken overlast, blokkeren de doorgang, intimideren de klanten en laten rommel achter, waaronder sperma in de lift. Nettorama heeft twee jaar geleden de supermarkt ook korte tijd tot verboden gebied verklaard voor scholieren. Daarna is het enige tijd weer goed gegaan, maar na een bedreiging vorige week is de maat vol. De bedrijfsleider, die niet met naam genoemd wil worden, werd toen door een aantal scholieren omsingeld; ze dreigden hete soep in zijn gezicht te gooien.

 

Kraam te duur

Door het vele lesuitval en de vele tussenuren zijn er soms wel 400 scholieren in de winkel. Een aparte kassa heeft in het verleden niet gewerkt en veroorzaakte zelfs alleen maar meer overlast. De Nettorama heeft even overwogen buiten een kraam neer te zetten, maar dat is te duur gebleken.

 

Klanten positief

De reacties op het besluit zijn volgens de bedrijfsleider overwegend positief. Klanten die beweren te zijn weggebleven door de scholieren, zeggen nu weer klant te worden. Er is een enkele negatieve reactie binnengekomen over onbegrip of discriminatie van leeftijdgroepen. De bedrijfsleider ontkent dat daar sprake van is. Het besluit heeft volgens hem nauwelijks gevolgen voor de omzet. Hij merkt dat in vakanties als de scholieren wegblijven.

 

Maandag praat de supermarkt met de schooldirecties. In Enschede is het nu nog vakantie en zijn de scholen dicht. Vanmorgen zijn de 30 affiches over het besluit weggehaald om een spelfout te corrigeren, ze worden vrijdagavond weer opgehangen.

 

Foto: TC Tubantia

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren