nieuws

Giethoorn wil VVV-kantoor behouden

Dorpsvereniging 't Gieters Belang vindt dat er een VVV-voorziening moet blijven in Giethoorn. Honderdduizenden toeristen komen jaarlijks bij de VVV voor informatie over de regio. Toch wil het Regionaal Bureau voor Toerisme in Vechtdal en IJsseldelta dat alle 5 VVV-winkels in Noordwest-Overijssel sluiten per 1 januari 2013.
Het RBT Vechtdal IJsseldelta zegt dat de winkels niet rendabel genoeg zijn. Mensen komen vooral voor informatie maar gekocht wordt er weinig. Het gaat om de sluiting van de VVV's in Zwolle, Kampen, Ommen, Hardenberg en Giethoorn.
Dorpsvereniging 't Gieters Belang wil een VVV-informatiepunt behouden in het toeristische dorp. "Het kan niet zo zijn dat toeristen uit Korea, Duitsland, Israel of dichterbij uit Brabant, hier gewoon met een kluitje in het riet worden gestuurd", aldus Klaas van der Vegt van Gieters Belang.
Het VVV-kantoor in Giethoorn werd 43 jaar lang bemand door Alie Wieringa die sinds kort met pensioen is gegaan. Ook voor haar komt het nieuws als een donderslag. Het intrekken van de gemeentelijke subsidie is volgens haar nu het belangrijkste struikelpunt. "Gemeente of de ondernemers moeten de kosten voor een VVV dragen omdat een kantoortje weinig kost maar heel veel oplevert."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.