nieuws

Ombudsman: 'Kinderbescherming onprofessioneel'

Ombudsman: 'Kinderbescherming onprofessioneel'
Ombudsman: 'Kinderbescherming onprofessioneel'
De Raad voor de Kinderbescherming in Overijssel heeft onprofessioneel gehandeld bij het vaststellen van een advies over een omgangsregeling tussen een vader en zijn drie kinderen. Dat vindt de Nationale ombudsman.
Tijdens zijn scheiding kreeg de man te maken met de Raad voor de Kinderbescherming in Overijssel, nadat hij had gevraagd om een omgangsregeling met zijn kinderen. Vanaf het eerste moment ging het mis tussen de Raad en de man, met als gevolg dat hij al vijf jaar lang zijn kinderen niet heeft gezien.
In zijn uitspraak concludeert de Nationale ombudsman onder meer dat er teveel tijd overheen ging voordat het onderzoek naar de omgangsregeling werd gestart. Bovendien sloeg de medewerker van de Raad voor de Kinderbescherming in het eerste gesprek een verkeerde toon aan en voelde de man zich tijdens het onderzoek gediscrimineerd.
De Raad voor de Kinderbescherming erkent dat er fouten zijn gemaakt. De regiodirecteur stuurde vier jaar na de eerste klachten van de man een excuusbrief. Een schrale troost, vindt de Nationale ombudsman. De Raad heeft onprofessioneel gehandeld en moet nu samen met de man zorgen voor een oplossing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.