nieuws

Laagbouw Dish Hotel Enschede wordt gesloopt

De laagbouw van het vroegere Dish Hotel in Enschede wordt gesloopt. De hoogbouw is in gebruik van het ITC, een faculteit van de Universiteit Twente, en blijft dat voorlopig ook.
Het hotel in het centrum van de stad staat al ruim een jaar leeg en dat kost de eigenaar te veel geld. Daarnaast is er veel overlast rondom het pand van verslaafden en daklozen. Het hotel sloot de deuren omdat ze de etages in de hoogbouw ernaast niet meer kon gebruiken. Medegebruiker ITC wilde dat deel van het hotel erbij hebben voor de huisvesting van de buitenlandse studenten van de faculteit ITC van de Universiteit Twente. De eigenaar wil op de plek van het vroegere hotel een ander gebouw neerzetten maar of dat ook een hotel wordt is nog onduidelijk.
Overigens wordt niet het volledige 15 verdiepingen hoge gebouw door het ITC gebruikt. Door de verslechterde economische situatie komen er minder buitenlandse studenten naar het ITC. Wethouder Van Hees van Enschede weet nog niet of en welke plannen er voor de leegstaande appartementen zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.