nieuws

Geen beslag meer op huis vermoord echtpaar Vollenhove

Rechtbank
Rechtbank
De Rabobank moet het beslag opheffen op het huis van het eind 2009 vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove. Dat heeft de rechtbank in Zwolle deze week beslist.
De bank had beslag gelegd op de woning, omdat zij mogelijk een vordering op één van de erfgenamen heeft. Het gaat om een van de zonen van het echtpaar, tegen wie een onderzoek loopt naar zijn betrokkenheid bij de moord. Een andere zoon, die optreedt als vereffenaar van de nalatenschap, vond dat het beslag van het huis af moet. Het beslag op de woning blokkeert volgens hem de verkoop en leidt tot een opbrengst die ver onder de vraagprijs zal liggen. De bank wilde het beslag pas opheffen bij verkoop van het huis of als blijkt dat de zoon op wie zij een vordering heeft, niets krijgt van de nalatenschap.

Afspraken

De rechter is het niet eens met de bank en stelt dat het aannemelijk is dat de woning met het beslag moeilijk verkoopbaar is en daardoor een lagere verkoopprijs zal opleveren. Daar komt bij dat de Rabobank, als zij wel een vordering mocht hebben, ook belang heeft bij een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst. De rechter stelt dat de belangen van de bank ook een andere manier kunnen worden gewaarborgd, bijvoorbeeld door het maken van afspraken met de vereffenaar.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.