Geen Cremermuseum, wel exposities

Er komt geen Jan Cremermuseum in Enschede. De stichting Cremer Museum heeft het plan voor een echt museum laten varen.

Volgens voorzitter Kesler is in de loop der tijd gebleken dat dit niet haalbaar is. Het museum zou in het vroegere Balengebouw in Roombeek komen, dat voor miljoenen wordt verbouwd tot kunstcentrum met expositieruimtes en ateliers. De achtergevel bestaat uit platen met het bekende beeld van geboren Enschedeër Jan Cremer op zijn motor. De eigenaar is woningcorporatie De Woonplaats, die op dit moment in gesprek is met kunstcentrum Concordia als hoofdhuurder. Het Cremer museum zou daar dan weer een deel van onderhuren.

Cremer richt exposities in
Jan Cremer wil zich volgens stichtingsvoorzitter Kesler nog steeds wel inzitten voor veelbelovende kunstenaars in Enschede. Het stichtingsbestuur kiest daarom nu voor een vorm waarbij Cremer een of twee keer per jaar een expositie inricht met werk van jonge kunstenaars. Volgens Kesler beantwoordt dat meer aan de doelstellingen van de stichting Cremer Museum. Die vindt dat er geen permanente collectie moet komen, maar bruisende exposities. Wel is er ook werk van Cremer te zien.

 

Volgend jaar open

Op dit moment wordt gezocht naar financiers. De stichting verwacht dat deze zomer de contracten worden getekend en de eerste expositie in 2013 geopend kan worden. Dat is twee jaar later dan werd gedacht bij de start van de verbouwing. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren