nieuws

Geert - kroegbaas

Kroegbaas Geert
Kroegbaas Geert
Geert Grotestroek, een echte Tukker, is de barman en kroegbaas van De Groote Markt. Hij is getrouwd geweest met Ellemijn, tot die er vandoor ging met een Duitse ondernemer die begonnen is in de varkensmest en nu professioneel korfbaltrainer is.
Het was geen goed huwelijk. Geert moest hard werken en was veel van huis en tot overmaat van ramp kwam zijn vrouw toen die korfballende varkensboer tegen.
Na de scheiding heeft Geert goed nagedacht over wat hij nu eigenlijk wilde en uiteindelijk met een lening de oude sportkroeg van z'n opa gekocht. Daarmee kocht hij ook een stukje van z'n jeugd, de periode dat hij nog wielrenner wilde worden en vrienden had en altijd lol. Helaas heeft hij het nooit verder geschopt dan juniorkampioen. Toen kwam hij Ellemijn tegen en voor hij het wist was hij veertig en had hij niks meer. Behalve misschien een hoop opgekropte woede die er op de raarste momenten uitkomt.
Geert was een veelbelovend amateurwielrenner. Tenminste, hij beloofde altijd veel maar maakte weinig waar. Toch kijkt hij er met trots op terug en hij mag er graag over vertellen. Hij is veel met het verleden bezig, hoe goed het vroeger was, en ziet daardoor soms niet dat de wereld is veranderd. Het enige dat hij merkt is dat hij van steeds meer dingen last heeft: moderne trends, oppervlakkigheid, jachtigheid. Hij heeft er niets mee. Geert zit het liefst samen met zijn gasten te zeuren en zaniken over niets.
De rol van Geert wordt gespeeld door Laus Steenbeeke.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.