'Deventer mogelijk technisch falliet in 2014-2015'

Er is een kans dat Deventer technisch failliet gaat in 2014-2015. Dat zegt financieel analist De Mol van Otterloo dinsdag in een brief aan de gemeenteraad van Deventer.

Volgens hem is de financiële situatie van de gemeente beroerd en zal deze de komende jaren nog slechter worden. De Mol van Otterloo baseert zijn uitspraak op een aantal openbare documenten, waaronder de jaarrekening 2010 en de programmabegroting 2012 van de gemeente. De analist waarschuwt dat inkomsten de komende jaren tegen zullen vallen, waardoor de gemeente over een paar jaar geen reserves meer heeft. De stad zou in dat geval technisch failliet zijn. Morgenavond wordt achter gesloten deuren de financiële situatie van de gemeente besproken.

 

Komende donderdag buigt de rechter zich over het verzoek van De Mol van Otterloo om tot nu toe geheim gehouden stukken over het nieuw te bouwen stadskantoor in Deventer boven water te krijgen. De analist vindt dat de financiële onderbouwing van de nieuwbouwplannen niet inzichtelijk is zonder de geheime stukken. Hij hoopt dat de raad zijn waarschuwing over de financiële situatie van de gemeente meeneemt in de beslissing over het stadskantoor op 21 maart.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren