nieuws

RTV Oost valt in de prijzen bij NL-Awards

RTV Oost heeft zich met drie landelijke prijzen onderscheiden.
Er zijn twee NL-Awards gewonnen voor de beste crossmediale productie en de beste varia productie. De prijzen zijn toegekend voor het verslag van de dag dat FC Twente het landskampioenschap verspeelde aan Ajax en het programma Groeten uit Assendorp.

Verslag Ajax-FC Twente

Van de wedstrijd werd op 15 mei live verslag gedaan tijdens een marathonuitzending van 12,5 uur op televisie. Ook waren er live-verslagen op radio en een continue verslag op internet en twitter. Volgens de jury gaf dat een volledig beeld van de dag en de belevenissen van de supporters zonder dat de wedstrijdbeelden beschikbaar waren. Voor deze productie kreeg RTV Oost naast de NL-Award voor de beste crossmediale productie, ook de gouden NL-Award. Dat is de hoogste prijs voor een productie van een regionale omroep.

Groeten uit Assendorp

Het programma Groeten uit Assendorp werd gemaakt door Willem Alkema, Arnold Kijk in de Vegte en René Eijsink. Het is een portret van de volksbuurt Assendorp in Zwolle. De NL-Awards zijn prijzen voor de beste regionale media producties.
Foto's: Eric Brinkhorst

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.