nieuws

Smit: "Heel Almelo loopt uit als we finale halen"

Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo
Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo
Voorzitter Jan Smit kijkt tijdens de bekerwedstrijd tegen AZ donderdag met een tevreden glimlach naar het uitvak van Heracles Almelo in het AFAS Stadion in Alkmaar. Dat zegt hij in een interview met het ANP.
De 1000 kaarten van de Heracles-supporters voor de halve finale van de KNVB-beker waren binnen twee dagen uitverkocht. Heel Almelo hoopt dat Heracles voor het eerst in de geschiedenis de bekerfinale haalt. Smit als grootste supporter van het elftal voorop. "Het is echt een unicum dat kaarten voor een uitvak zo snel zijn uitverkocht. Het zou geweldig zijn als we winnen. Heel Almelo loopt uit als we de finale halen", zegt Smit. De afgelopen weken presteert Heracles matig. De ploeg van coach Peter Bosz verloor vier wedstrijden op rij. "We hebben even een dip, maar dat kan altijd gebeuren in een lang seizoen. Ik maak me geen zorgen, want dan zouden we meegaan in het opportunisme van de voetballerij en dat proberen we in Almelo juist niet te doen."

Heracles stond 4 jaar geleden ook al in de halve finale van de beker. Toen won Roda JC in het Polman Stadion na strafschoppen. "Dat was een enorme deceptie. Wat mij betreft komt het nu niet aan op penalty's." Smit vindt het tijd worden dat Heracles voor een prijs gaat. "Destijds was het al mooi dat we daar stonden. Nu zijn we als club volwassener geworden en moeten we ook maar eens iets neerzetten." Toch is Smit realistisch met een grote tegenstander als AZ, koploper in de eredivisie en kwartfinalist van de Europa League. "Wij weten ook wel dat AZ een betere ploeg heeft en ook een hogere begroting. Het gaat heel moeilijk worden." Heracles kan hoop putten uit de competitiewedstrijd van vorige maand in Alkmaar, toen AZ met name voor rust de onderliggende partij was.
Smit komt in Noord-Holland ook de voormalig Heraclestrainer Gertjan Verbeek tegen. Ze hebben nog geregeld contact. De schorsing van de AZ-coach houdt Smit niet bezig. "We zijn druk genoeg met onze eigen schorsingen." Smit probeerde maandagavond tevergeefs de schorsing van Remko Pasveer terug te draaien bij de tuchtcommissie. Het gemis van de doelman is een aderlating voor de club. Ze staan misschien wel voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. "Dat is wat overdreven, maar er hangt veel vanaf. Toch is de competitie ook belangrijk. We hebben de punten hard nodig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.