nieuws

De voorbereiding is nu echt begonnen

Versleten schoenen
Versleten schoenen
Het duurt nog een maandje of vier, maar ik ben toch maar begonnen met het voorbereiden.
Volgens de site van de Vierdaagse duurt het nog 119 dagen, 10 uur en 40 minuten voordat we van start mogen gaan. Dat lijkt inderdaad een heel eind weg. Maar voor je het weet is het zover. En dan is het wel handig als je wat kilometers in de benen hebt. Dus kwam het afgelopen zaterdag weer eens goed uit dat ik gelijk met mijn geliefde echtgenote, die ik net als in de vorige weblogs vervolgens maar gewoon als Dorien zal aanduiden omdat ze zo nu eenmaal heet, bij de kapper in Ootmarsum terecht kon. Zodat ik in vol ornaat met de auto meereed richting Siepelstad en na een vlotte knipbeurt al wandelend ben terug gegaan naar Oldenzaal.
Volgens Google-maps, of hoe die internetprogramma's ook mogen heten, was het van deur tot deur 10,3 kilometer. Ik heb daar een uur en iets meer dan veertig minuten over gedaan. Dat betekent volgens mij dat ik zo'n zes kilometer per uur heb gelopen en dat stemt tot tevredenheid. Ik weet nog van vorig jaar, dat ik toen ook zo'n beetje dat gemiddelde wist te halen. Als het de komende maanden nou nog iets sneller wil, dan is dat alleen maar mooi. Want ik vind het natuurlijk allemaal heel erg leuk, al dat gewandel, maar het is ook wel leuk als je een beetje op tijd binnen bent.
Ik hoop binnenkort ergens een paar nieuwe schoenen te kunnen scoren, zodat ik ruim de tijd heb om ze fatsoenlijk in te lopen. Misschien komend weekend al in Olst, waar zondag de jaarlijkse Dialectentocht wordt gehouden. Als het even meezit spring ik om een uur of acht 's morgens de auto in om 20 kilometer te gaan lopen. In de hoop natuurlijk dat ik onderweg mensen uit Overijssel tref. Om ook weer eens van een ander te horen wat het leuke is aan wandelen. Want gisteren, een dag na die eerste training, vond ik het soms niet echt leuk, want ik voelde het best in benen en voeten. Maar als het goed is, en dat is het weet ik inmiddels, gaat dat over.
Nou duurt het nog maar 119 dagen, 10 uur en 16 minuten, dus het eerste startschot is al weer een beetje dichterbij gekomen. Ik hou u op de hoogte en hoop natuurlijk dat u reageert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.