nieuws

Heracles met Vejinovic naar Alkmaar

Marko Vejinovic
Marko Vejinovic
Marko Vejinovic maakt deel uit van de selectie van Heracles Almelo, die woensdagmiddag met de spelersbus naar Noord-Holland is afgereisd voor de bekerwedstrijd tegen AZ. De middenvelder zit voor het eerst sinds zes weken weer bij de wedstrijdselectie.
Vejinovic maakte de afgelopen twee weken alweer speelminuten bij de beloften van Heracles en is volgens trainer Peter Bosz nu weer wedstrijdfit. In de selectie ontbreken alleen de geschorste doelman Remko Pasveer en verdediger Olivier ter Horst, die kampt met een knieblessure.
De selectie traint woensdag nog in de omgeving van Alkmaar. Om daar toch elf tegen elf te kunnen spelen rijden vier spelers uit het beloftenteam achter de spelersbus aan in een auto. Zij gaan na de training weer terug naar Almelo en zitten donderdag niet op de bank.
Trainer Bosz weet dat er donderdagavond in Alkmaar veel op het spel staat: Heracles kan voor het eerst in de clubhistorie de bekerfinale halen. "Onbewust zal deze wedstrijd de afgelopen weken al in het hoofd van de spelers hebben gezeten. Dat mag eigenlijk niet, maar het is wel menselijk", weet Bosz. "Iedereen weet wat er op het spel staat, het wordt erop of eronder. Het zou dus gek zijn als er geen spanning is bij de spelers. Dat kan op een positieve manier, waardoor er adrenaline vrijkomt en spelers gefocust en scherp zijn. Maar het kan ook doorslaan in overgeconcentreerd zijn, waardoor spelers zenuwachtig worden en fouten gaan maken. Het is nu zaak om de spanning op de juiste hoogte te krijgen. Dit is waar je coach voor bent."
De wedstrijd begint donderdag om 20.45 uur. De wedstrijd is live te volgen via Radio Oost en via een liveblog op deze website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.