Heracles naar bekerfinale na thriller

Heracles Almelo heeft donderdagavond voor het eerst in de historie de bekerfinale bereikt. De ploeg won een thriller in Alkmaar tegen AZ na verlenging met 4-2.
De eerste helft was vanaf het begin levendig. Al na twintig seconden kreeg Everton de eerste kans, maar hij vond Esteban op zijn weg. Na kansen voor Altidore en Martens van AZ was het raak voor Heracles na zeven minuten. Na een mooie actie van Overtoom kopte Everton fraai binnen. Na twintig minuten werd het gelijk door een knap wippertje van Maher en twee minuten later stond de thuisploeg al voor. Gudmundsson schoot de 2-1 voor AZ binnen. Daarna bleven de Alkmaarders beter en kregen nog enkele kansen, maar voor rust werd er niet meer gescoord.
Na vijf minuten in de tweede helft raakte Gudmundsson de paal achter Telgenkamp. Na kansen voor Armenteros en Holman kwam Heracles op gelijke hoogte. Quansah kopte een hoekschop geheel vrij binnen; 2-2. Daarna kwam de tweede helft echt tot leven en golfde het spel op en neer. Armenteros en Holman waren opnieuw dicht bij een treffer en ook invaller Vejinovic probeerde het een paar keer. Duarte was er twee minuten voor het einde ook dichtbij, maar vond Esteban op z'n weg. Aan de andere kant gleed Van der Linden de bal nog bijna in eigen doel, maar gescoord werd er niet meer en dus werd het verlengen in Alkmaar.
In de eerste helft van de verlenging waren de kansen voor AZ. Falkenburg zag Telgenkamp redden op zijn inzet en Benschop raakte de binnenkant van de paal en schoot een vrije trap hard over. Invaller Gouriye moest aan de andere kant Heracles opnieuw op voorsprong brengen, maar schoot wild naast. In de tweede helft kwam Heracles op een 3-2 voorsprong. Bruns stond net geen buitenspel en schoot Heracles opnieuw op voorsprong. In de laatste minuut maakte een andere invaller, Gouriye, er ook nog 4-2 van en was de finale een feit. Daarin is PSV de tegenstander op 8 april in De Kuip in Rotterdam.

AZ - Heracles Almelo 2-4

0-1 Everton (7)
1-1 Maher (20)
2-1 Gudmundsson (22)
2-2 Quansah (66)
2-3 Bruns (110)
2-4 Gouriye (120)
Arbiter: Liesveld
Geel: Armenteros, Klavan, Telgenkamp
AZ: Esteban, Marcellis, Moisander, Viergever, Poulsen, Maher, Elm (Klavan/80), Martens, Gudmundsson, Altidore (Benschop/46), Holman (Falkenburg/89).
Heracles Almelo: Telgenkamp, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Vejinovic/81), Duarte, Douglas (Gouriye/90+3), Armenteros (Bruns/106), Everton.