'Streep door sloop Zuiderspoorflat'

De Zuiderspoorflat in Enschede moet blijven staan. Het besluit tot sloop moet worden ingetrokken. Dat heeft de bewonerscommissie in een brief laten weten aan woningcorporatie Domijn.

De bewoners willen niet weg van de plek waar ze nu wonen en na enkele ingrepen voldoet de flat weer aan de moderne eisen. Ze heeft de Woonbond ingeschakeld om haar bij te staan. Domijn heeft volgens de bewonerscommissie de flat de laatste tien jaar laten verpauperen. Er is veel leegstand en er waren veel inbraken, hennepkwekerijen en illegale huisvesting. Daarnaast kwam de flat vorig jaar in het nieuws als vieste flat van Nederland omdat er behalve hondenpoep ook menselijke uitwerpselen in onder meer de lift werden gevonden.

 

Inmiddels is de flat door maatregelen van Domijn, maar vooral ook van bewoners, een stuk verbeterd. De flat is geïsoleerd en heeft nieuwe verwarmingsketels, waardoor er ook niet meer zo enorm veel egstookt hoeft te worden. Domijn heeft echter kort geleden besloten dat de flat wordt gesloopt. Wat er op de plek terug komt, is nog onduidelijk. Alle bewoners van het acht verdiepingen hoge gebouw moeten ergens anders naartoe.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren