nieuws

Helikopter stort neer bij De Lichtmis

Een helikopter is zondagmiddag kort na het opstijgen in een meertje naast de Koperen Hoogte bij Nieuwleusen gestort.
Aan boord was de 52-jarige piloot uit Poeldijk en een vader (41) met zijn 9-jarige zoon uit De Lier. Zij zijn uit de helikopter gekropen en zwemmend naar de kant gegaan. Ze zijn niet gewond. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Tientallen bezoekers van de Koperen Hoogte, die in de zon op het terras zaten, zagen het ongeluk gebeuren. De schrik zat er bij de ooggetuigen goed in. De Koperen Hoogte heeft als één van de weinige horecabedrijven in Overijssel een eigen helikopterplatform. Eigenaar Hennie van der Most verplaatst zich vaak per helikopter.
De foto's zijn van Peter Westveer. Hij zat in de zon op het terras van de Koperen Hoogte toen de helikopter neerstortte. Hij had zijn camera paraat om mooie plaatjes van de helikopter te schieten. Niet wetende dat de heli luttele seconden later neer zou storten.
De luchtvaartdienst stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk. De helikopter zou een paar seconden na opstijgen zijn neergestort. Ondernemer Hennie van der Most zat niet in de helikopter. Er was op Twitter enige verwarring of de eigenaar van de Koperen Hoogte in de helikopter zat. Zoals Robert Sijtsma:
En even later meldt diezelfde ooggetuige dat iemand uit de helikopter inderdaad veilig op de kant is gekomen:
Foto's: Peter Westveer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.