Boeren slachtoffer dierenpolitie

Boeren zijn vaak ongewild slachtoffer van de dierenpolitie. Dat meldt de ChristenUnie Wierden na gesprekken met boeren en inwoners van het buitengebied.

De ChristenUnie concludeert dat eigenaren van dieren waarvoor 144 is gebeld zonder meer worden verdacht van een misdrijf en daar ook naar worden behandeld. Ook zonder dat er duidelijke aanwijzingen zijn van dierenverwaarlozing of dierenleed. De partij hoorde verhalen van diereigenaren die direct mee moesten naar het bureau. Er was zelfs geen tijd om oppas te regelen voor de kinderen.'In sommige gevallen is zelfs sprake van  arrestatie, processen-verbaal en inhechtenisneming', schrijft de ChristenUnie in een brief aan het gemeentebestuur van Wierden.

 

Neveneffecten

Het optreden van de dierenpolitie leidt volgens de ChristenUnie tot ongewenste neveneffecten. Boeren zouden wandelpaden bij of over hun erf willen afsluiten, omdat ze bang zijn dat voor elk kreupel dier meteen 144 wordt gebeld en dat de politie hen meeneemt voor verhoor. Om dezelfde reden zouden zieke dieren, die voor hun herstel beter af zouden zijn in de buitenlucht, binnen worden gehouden. De ChristenUnie wil dat burgemeester en wethouders de politieleiding aanspreken op het gedrag van de dierenpolitie. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dierennieuws
Deel dit artikel:

Reageren