nieuws

!REUR! Festival met Pasen

Helligen Hendrik
Helligen Hendrik
Tijdens de Paasdagen brengt TV Oost een tweedelig verslag op het scherm van het Nedersaksisch streektaalfestival !REUR!, dat onlangs plaatsvond in Emmen en waarbij RTV Oost optrad als mediapartner.   Â
Het eerste deel van het verslag is te zien op eerste paasdag, zondag 8 april om 20.10 en 23.10 uur. Het tweede deel op paasmaandag, eveneens om 20.10 en 23.10 uur.

Nedersaksisch streektaalfestival

In het programma van het !REUR! Festival komen verschillende uitingen binnen de Nedersaksische streektaal aan bod, zoals literatuur, poëzie en muziek. Het verslag van TV Oost omvat de optredens van Margaretha Kleine (Drenthe), de Drentse Blues Opera, Malbrook (Duitsland), Edwin Jongedijk (Groningen) en Helligen Hendrik (Overijssel). Verder zijn er sfeerimpressies van het festival en interviews met artiesten en betrokkenen.

Alles Plat

Tijdens !REUR! werd tevens de vernieuwde website www.allesplat.nl gepresenteerd. Op 'Alles Plat' is 24 uur per dag de allerbeste streektaalmuziek te horen uit Gelderland, Overijssel, Groningen en Drenthe. Maar ook allerlei nieuws over streektaal. 'Alles Plat' is een gezamenlijk initiatief van RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Drenthe en RTV Noord.
Meer informatie over de programmering van RTV Oost tijdens de paasdagen is te vinden op www.rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.