nieuws

Satudarah zoekt locatie in centrum Enschede

Motorclub Satudarah Chapter East gaat in de binnenstad van Enschede op zoek naar een locatie voor haar clubhuis met een horecavoorziening.
Volgens de oprichter is de club daar door burgemeester Den Oudsten toe gedwongen. Het clubhuis kan tijdelijk zijn; als ze weer weg moeten, verhuist de motorclub naar een andere plek in de binnenstad. Van controle door de gemeente en de politie is dan geen sprake meer.
De gemeente wil dat de club vertrekt uit het huidige clubhuis aan de Parkweg, omdat het op een bedrijventerrein staat. Volgens Den Oudsten is ooit afgesproken dat daar geen uitzonderingen op worden gemaakt, van gedogen wil hij niet weten. De club heeft nog twee weken om op dat besluit te reageren, daarna neemt de gemeente een definitief standpunt in. Satudarah zegt twee jaar geleden de plek aan de Parkweg te hebben gekozen in overleg met de politie. De politie wilde de club weren uit de binnenstad en wilde niet dat ze elders overlast zouden veroorzaken. Volgens Satudarah is het huidige clubhuis daarom perfect. Maar nu de burgemeester de motorclub zo duidelijk de stad wil uit hebben, zetten de leden hun hakken in het zand.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.