nieuws

Bordje doodsbedreiging hond blijft niet lang staan

Twee verontwaardigde inwoners van Hengelo hebben vanmiddag het bordje verwijderd dat een boze boer had geplaatst in een wei in Noord-Deurningen.
Op het bordje had de boer geschreven: 'Geen honden in deze wei, anders maak ik uw hondje koud.' De boer heeft het bordje geplaatst, omdat hij bang is dat zijn koeien ziek worden door de hondenpoep. De buurtbewoners, die vaak hun hond uitlaten in de buurt van het weiland, zijn geschrokken door de bedreigende tekst.
De politie laat weten dat de boer niet strafbaar is. Het bord staat op zijn eigen erf en hij zou volgens een voorlichtster met 'koud maken' in principe ook kunnen bedoelen dat hij de honden nat gooit met water. Ze begrijpt zelf ook wel dat er in de volksmond wat anders mee bedoeld wordt, maar het Openbaar Ministerie kan er niets mee. De politie Twente en de gemeente Dinkelland gaan wel bij de boer langs om met hem te praten over het bordje. Het bord wegnemen van het erf is overigens wel strafbaar. De politie verwacht echter niet dat er ook mensen voor vervolgd gaan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.