nieuws

Spannende momenten bij paasvuur Espelo

Paasvuur Espelo
Paasvuur Espelo
Al weken is er 's nachts een aantal jongens aan het waken bij het paasvuur en vannacht is duidelijk geworden dat dit wel degelijk nodig is.
Rond zes uur vanmorgen is één van ons tijdens het gebruikelijke rondje om het paasvuur drie mannen tegen het lijf gelopen die duidelijk weinig goeds van plan waren. De jongens namen meteen de benen en de wakers zijn er achteraan gegaan. Helaas mocht dit niet baten, want de jongens zijn ontsnapt. Gelukkig hebben ze het paasvuur niet in de fik kunnen steken.
We worden elke morgen gebeld door Radio Oost, zoals ook deze morgen, echter was dit telefoontje precies tijdens de achtervolging en kwam deze ook enkele seconden live op de radio. Een half uur later heeft de presentator nog even teruggebeld en is er uitgelegd wat er precies was gebeurd. Kranten en radiozenders vonden dit verhaal ook wel spannend en namen de berichten over waarna de paasvuurtelefoon roodgloeiend stond. Al snel kwamen de eerste reacties op internet dat dit een slechte publiciteitsstunt was om meer aandacht te trekken binnen de landelijke media met ons paasvuur. Onzin natuurlijk, maar het trok wel publiciteit…
De hoogte van het paasvuur is nu 36 meter, met nog slechts een straal van 1,5 meter in de top. De verwachting is dus dat de laatste 8 meter vrijdag niet al te veel problemen zullen opleveren. Vrijdag tussen 16.00 uur en 17.00 uur zal de officiële meting plaatsvinden en rond 17.30 zal de hoogte in de tent bekend worden gemaakt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.