nieuws

Nieuws van RTV Oost voortaan ook op msn.nl

Het nieuws van RTV Oost is vanaf vandaag ook te zien op de website msn.nl. RTV Oost is één van de vijf regionale omroepen die meewerken aan een proef met regionaal nieuws op de website.
Msn.nl is een website die door miljoenen Nederlanders wordt gebruikt voor het volgen van nieuws. Op initiatief van RTV Oost is er een samenwerking tot stand gekomen waar ook RTV Drenthe, Omroep Brabant, Omroep Zeeland en RTV Utrecht aan meedoen. Msn.nl wil graag regionaal nieuws aanbieden, omdat er een behoefte was aan meer dan alleen landelijk en buitenlands nieuws.
RTV Oost stelt het nieuws beschikbaar omdat het een taak van de omroep is een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Eigenlijk maakt het ons niet uit waar mensen ons nieuws zien, als ze het maar zien en het duidelijk is dat RTV Oost de bron is. Veel mensen kijken kijken al naar TV Oost, luisteren Radio Oost en volgen het nieuws via de website en de mobiele apps, maar we realiseren ons dat er ook mensen zijn voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Daarom zijn we blij met meer kanalen, dan alleen onze eigen kanalen.
En onder die andere kanalen vallen ook de sociale media, zoals Twitter en Facebook. Ook daardoor is het bereik van RTV Oost gegroeid. RTV Oost is er in eerste instantie natuurlijk voor de inwoners van Overijssel, maar dankzij samenwerkingen zoals deze met msn.nl zien ook steeds meer mensen buiten Overijssel wat er in de provincie gebeurt. Als de samenwerking met msn.nl een succes wordt kan het dus ook best zijn dat we meer samenwerkingen aangaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.