nieuws

Zwart-wit

het Heraclesshirt van de bekerfinale
het Heraclesshirt van de bekerfinale
"Hey Treffers, doot jullie noe eindelijk eens moal wat met Herácles? Als 053 een scheet loat, dan meldt jullie dat, maar Heracles komt ja nooit aan bod…."
Ja, dat krijg je, wanneer je in de omgeving van Almelo woont en bij RTV Oost werkt. Jullie moeten weten, dat ik zelf actief lid ben van de Almelose volleybalclub Aastad. In mijn team en bij de vereniging zitten heel wat jongens die een jaarkaart hebben voor het Polmanstadion. En dat krijg ik wekelijks te horen! Zo'n jaarkaart heb ik niet, trouwens ook niet van FC Twente of welke club dan ook. Ik heb niet direct 1 club waar ik fan van ben, maar juich alle successen van de BVO’s in Overijssel toe.
Dat Heracles de finale van de voetbalbeker heeft gehaald en uitkomt tegen het ‘grote’ PSV is prachtig. Zo’n 20-duizend Almeloërs trekken zondag in 218 bussen en 825 auto's naar Rotterdam om hun helden aan te moedigen. RTV Oost heeft deze hele week in de aanloop erg veel aandacht besteed aan de voetbalkoorts die Almelo en omstreken deze dagen in een ijzeren greep houdt.
Wat maakt Heracles zo’n mooie club, waar je makkelijk verliefd op wordt? In de uitzending van En Dan Nog Even Dit van afgelopen woensdag was Bert Letteboer te gast, Heraclied van het eerste uur en min of meer de archivaris van de club. Prachtige man met een zwart-wit hart. Denkt ook zwart-wit. Toen Bert de vraag kreeg voorgelegd, hoe hij zou reageren als een van zijn kinderen (uiteraard ook Heraclesfans in hart en nieren) met een Twentefan zou komen aanzetten, keek hij de vragensteller niet begrijpend aan. Hij kon zich dat niet eens voorstellen!
André Vis, hoofdredacteur van de Twentse Courant Tubantia schreef afgelopen dinsdag een prachtige analyse van de populariteit van Heracles. Ik heb voor jullie het artikel gescand en bijgevoegd. Ik citeer: “ons hart voor Heracles klopt, omdat Hera­cles als een knuffelbeer is. Je drukt het tegen je aan en je houdt er van. Het is geen pure liefde, maar het is een intense genegenheid.” En zo is het maar net.
Beste mensen, jullie hoeven je geen zorgen te maken over aandacht voor Heracles en de beleving in Almelo. Komende zondag pakt RTV Oost volop uit als het gaat om de bekerfinale. Zaterdag gaan we op radio en televisie de spelers live uitzwaaien tussen half 2 en half 3 en zondag vanaf 4 uur ’s middags brengen we een live-uitzending vanuit de studio met schakelingen naar o.m. Rotterdam en Almelo. De wedstrijdbeelden zelf mogen we helaas niet uitzenden, net als bij FC Twente vorig jaar, maar we brengen het wél op Radio Oost en dat is ook op TV Oost te horen met beelden van supporters die de wedstrijd in het centrum van Almelo op grote schermen kijken. Afhankelijk van de uitslag en wat er daarna in Almelo gebeurt gaan we al dan niet door met uitzenden.
U, jij en ik, wij zijn Heracles……

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.