nieuws

'Die domme cameraman'

paasvuur Espelo
paasvuur Espelo
Er is een flinke discussie ontstaan over één van onze cameramensen die bij het paasvuur in Espelo gewond raakte. Door Jan en alleman wordt geroepen dat het zijn eigen schuld is, omdat hij binnen de afzetting aan het filmen was.
Als ik bij mezelf te rade ga, dan doe ik dag in dag uit niet anders. Ik sta op de vluchtstrook van snelwegen te filmen terwijl het verkeer op een paar meter langs me heen raast. Bij grote branden sta ik binnen de afzetting en vaak sta ik in rookwolken waarvan dan nog niet duidelijk is of er schadelijke stoffen in zitten of niet. Natuurlijk denk je op zo’n moment aan je eigen veiligheid, maar je wilt het verhaal zo goed mogelijk vertellen met mooie beelden die er toe doen.
Bij RTV Oost werkt een groep bevlogen professionals die er alles aan doet om de kijkers zo goed mogelijk van nieuws te voorzien. Daarbij nemen we zo weinig mogelijk risico, maar soms kan het even niet anders. De ironie wil dat onze kijkers zelfs van ons verwachten dat we overal bovenop zitten en snel het laatste nieuws brengen. Als we dat eens niet doen zijn de reacties niet van de lucht. Wat veel mensen alleen niet beseffen, is wat daarbij komt kijken.
Met de wetenschap van nu had onze cameraman in Espelo natuurlijk niet op die plek moeten staan. Maar bij het filmen van een paasvuur verwacht je niet in het ziekenhuis te eindigen met een gebroken rugwervel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.