'Eurocommerce vechtend ten onder'

"Eurocommerce heeft er voor gekozen om vechtend ten onder te gaan." Die uitspraak deed de advocaat van investeerder JDS, één van de geldeisers van vastgoedgigant Eurocommerce, tijdens een kort geding in de Zwolse rechtbank.

Het Deventer bedrijf Eurocommerce verkeert al langer in zwaar financieel weer. Tijdens het kort geding bleek zelfs dat bouwer en schuldeiser Dik Wessels uit Rijssen het faillissement al heeft aangevraagd. Vandaag had de rechter daarover moeten beslissen. Dat is nu met twee weken uitgesteld omdat het kort geding voorrang heeft. Volgens de advocaten van investeerder JDS weigert directeur Visser van Eurocommerce om samen met zijn geldeisers te zoeken naar een oplossing. JDS eist 33 miljoen euro van het vastgoedbedrijf.

 

De schuldeisers

Naast bouwer Dik Wessels - die dik veertig miljoen euro van Eurocommerce tegoed heeft -  en JDS holding hebben ook veel grote banken geld in Eurocommerce geïnvesteerd. Dat bankenconsortium zou volgens advocaat Bart van Meer, van Eurocommerce, druk bezig zijn met een reddingsplan. "Ze onderzoekt op dit moment onder welke voorwaarden ze de schulden wil herfinancieren." aldus Van Meer die liet weten dat de banken bezig zijn om de boekhouding op het hoofdkantoor door te lichten.

 

Trekt eigenaar Eurocommerce leeg?

Een saillant detail dat door de advocaten van JDS werd aangevoerd dat Ger Visser inmiddels de Eurocommerce paardenstallen en herberg de Roskam heeft weggegeven aan zijn zoon en dochter. Hij zou dat buiten een mogelijk faillissement willen houden. Eurocommerce advocaat Van Meer zegt van niets te weten.

 

Eurocommerce?

Eurocommerce is één van de grootste vastgoedbedrijven van Nederland. Ze ontwikkelt in het hele land grote kantoortorens. Ook stadion Gelredome, horecabedrijf de Roskam en de Eurocommerce stallen zijn onderdeel van het bedrijf.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren