Sport

FC Twente Vrouwen boekt knappe zege op PSV

Stolze (l) en Kalma (r) vieren een treffer tegen PSV
Stolze (l) en Kalma (r) vieren een treffer tegen PSV © Orange Pictures
FC Twente Vrouwen heeft een knappe zege geboekt op PSV. In eigen huis werd het 3-2 voor de ploeg van trainer Tommy Stroot.
PSV wist als eerste doel te treffen. Joëlle Smits werd de diepte ingestuurd en rondde vervolgens succesvol af tegen haar oude club. Maar halverwege de eerste helft was het alweer gelijk. Renate Jansen tekende op fraaie wijze voor de 1-1.

Uitvallen Dhont

Elena Dhont was toen al geblesseerd uitgevallen. De speelster van FC Twente werd per brancard van het veld gedragen en naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Daar werd bevestigd wat al werd gevreesd: een zware knieblessure.
FC Twente had de smaak te pakken en nam nog voor de rust de leiding. Stolze was het eindstation van een vlotte Enschedese aanval: 2-1. De ruststand was het niet, want Smits maakte vlak voor de theepauze dankbaar gebruik van geklungel in de defensie van FC Twente en schoot de 2-2 binnen.

Kalma matchwinner

De dames van Stroot kwamen echter sterk uit de kleedkamer. Bente Jansen vond Fenna Kalma bij de eerste paal. In de korte hoek passeerde ze topkeepster Sari van Veenendaal en bepaalde daarmee de eindstand op 3-2.

Stand

Door de zege komt FC Twente op twee punten van PSV. De achterstand op koploper Ajax bedraagt acht punten. Bekijk hier de uitslagen en de stand in de Vrouwen Eredivisie en hier de statistieken van de FC Twente-speelsters.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.