nieuws

Bouwplannen zwembad Denekamp van tafel

Afbeelding: TC Tubantia
Afbeelding: TC Tubantia
Er komt voorlopig geen nieuw zwembad in Denekamp. Het college heeft een streep gezet door de plannen.
De afgelopen maanden werkte een initiatiefgroep aan plannen voor een nieuw, energieneutraal sportcentrum met zwembad. De gemeenteraad stelde als voorwaarde dat de financiering voor 1 april rond moest zijn. Volgens wethouder Koegler heeft de initiatiefgroep veel energie gestoken in de rapportage maar is de financiering niet rond en rest hem daardoor niets anders dan het plan naar de prullenbak te verwijzen.
Daarmee komt een eind aan de ambitie om in 2012 in Dinkelland het eerste energieneutrale zwem-, zorg- en sportcentrum van Nederland te laten verrijzen. Het plan ontstond nadat een groep mensen zich zorgen maakte over de renovatieplannen van het huidige zwembadcomplex in Denekamp. Het burgerinitiatief oordeelde dat met die plannen niet werd ingespeeld op de behoefte aan meer zwemwater voor zorg, recreatie en sport in de regio.
Nu het college een streep heeft gezet door de plannen van de initiatiefgroep, ligt de bal weer bij de gemeenteraad. Er moet snel een alternatief komen. Het huidige zwembad heeft voor miljoenen euro's aan onderhoud nodig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.