Honderden kilo's monoliet gestolen in Zwolle: "Reken maar dat het veel geld is"

Bij WKR Recycling in Zwolle is vrijdagnacht 700 tot 800 kilo monoliet gestolen. Monoliet is onder meer keramisch materiaal, dat in katalysatoren van auto's zit. De eigenaar, Willem Haverhoek, heeft 'een goeie beloning' voor de tip die leidt tot de aanhouding van verdachten.

"Ik werd vrijdagnacht rond kwart voor vier wakker van het alarm. Ik heb een uur naar de beelden gekeken, maar zag niks vreemds", zegt de gedupeerde eigenaar van het recyclingbedrijf.

Beelden op Facebook

Hij heeft de camerabeelden op Facebook gezet. Daarop is te zien dat vijf mannen met behulp van zaklampen zoeken naar iets en vermoedelijk door het alarm gestoord worden.

Achteraf bleek dat de diefstal toen al achter de rug was. "Onder de camera stonden twee zakken met monoliet. Vijf mannen waren het en ze zijn vier uur bezig geweest om het spul over te pakken", zegt Haverhoek. Daar zijn dus geen beelden van.

'Snel vertrekken'

Al die tijd zijn de vijf mannen ongestoord bezig geweest. Toen ze het monoliet eenmaal hadden, zijn ze op zoek gegaan naar katalysatoren elders op het terrein. "Toen is opeen gegeven moment het alarm wel afgegaan en zie je dat de vijf snel vertrekken", zegt de gedupeerde handelaar.

Volgens Haverhoek is het vijftal via het terrein van de buren op zijn terrein gekomen. Wat de waarde is van het gestolen spul wil hij niet zeggen. "Maar reken maar dat het veel geld is."

Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE
Deel dit artikel: