Wat vind jij: Het heeft zin om de koning een brief te overhandigen

Opnieuw demonstreren boeren in Den Haag vanwege de stikstofcrisis. Een kleine delegatie mag naar het Kabinet van de Koning, vlak bij de Hofvijver, om een noodkreet aan te bieden aan koning Willem-Alexander.

Farmer Defence Force (FDF) maakte de actie een maand geleden bekend. Ze wilde de koning persoonlijk een brief overhandigen. Daarmee willen de boeren voorkomen dat de koning zijn handtekening zet onder de Omgevingswet, waarin allerlei nieuwe stikstofmaatregelen staan omschreven.

De gemeente Den Haag heeft de boeren echter geen toestemming gegeven om bij de koning langs te gaan. Een kleine delegatie mag nu naar het Kabinet van de Koning, vlak bij de Hofvijver, om het verzoekschrift aan te bieden.

De resterende actievoerders zijn verwezen naar de Koekamp, vlakbij station Den Haag Centraal. Honderden agrariërs hebben toegezegd deel te nemen.

Wat vind jij: heeft het zin om zo'n brief aan de koning te overhandigen of gaat dat niets uithalen? Laat het weten door te stemmen en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Meer over dit onderwerp:
BOEREN STIKSTOFCRISIS WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren