Wat vind jij: Ik ben bereid om kerst dit jaar soberder te vieren

Wat er precies wel en niet mag tijdens de naderende kerstdagen, weten we nog niet. Maar zeker is wel dat voor veel families het kerstfeest er dit jaar anders uit zal zien.

Dat werd vanavond duidelijk tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. "Als de trend zo blijft, en de cijfers blijven dalen, denken we half december een eerste tussenstap te kunnen zetten", zei De Jonge.

Begin december duidelijkheid

Voor nu is het nog te vroeg om daar iets over te zeggen, begin december komt er meer duidelijkheid over de feestdagen, beloofde De Jonge: "Wat er kan, zal echt afhangen van hoe we het de komende weken doen."

Mogelijk kan er vanaf half december dus weer iets meer, maar met grote gezelschappen bij elkaar komen, lijkt uitgesloten. Anderhalve meter afstand houden tot elkaar blijft hoe dan ook een van de regels.

Canada

Als het gaat om de feestdagen, kijkt het kabinet ook scherp naar Canada. In dat land werd vorige maand het familiefeest Thanksgiving gevierd, waarna de besmettingen in het land omhoog schoten.

"Daar zag je dat de golf van besmettingen daarna flink is doorgegaan. Dat is een reden om daar over na te denken", zei De Jonge.

Wat vind jij: ben jij bereid om kerst dit jaar sober te vieren? Laat het weten door te stemmen en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ
Deel dit artikel:

Reageren