nieuws

Verdachte misbruik afwezig, zaak uitgesteld

Verrdachte van misbruik 'te ziek'
Verrdachte van misbruik 'te ziek'
De strafzaak tegen de hoofdverdachte van seksueel misbruik van een 12-jarig meisje uit Deventer is uitgesteld.
De man uit Twello verscheen donderdag niet voor de rechter. Hij zou last van zijn maag hebben waardoor hij niet van de gevangenis naar de rechtbank kon komen. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan dat hij het 12-jarige meisje een half jaar lang heeft misbruikt. Het meisje raakte daardoor zwanger.

'Prostitutie op schoolplein'

De zaak kwam aan het rollen na meldingen uit Deventer dat minderjarige Poolse meisjes prostitutie bedreven vanaf een schoolplein. Uit onderzoek van de politie bleek dat het ging om drie dochters van een Poolse vrouw die uitdagend gekleed op straat liepen, maar dat er van prostitutie geen sprake was.

Vriend staat wel terecht

Wel kwam aan het licht dat één van de dochters, het 12-jarige meisje, zwanger was van de man uit Twello. De moeder en haar dochters kwamen daarna in een Blijf-van-mijn-lijf-huis terecht en de man uit Twello werd aangehouden. Ook de vriend van de moeder, een man uit Deventer, is opgepakt. Hij zou de moeder hebben geslagen en de man uit Twello hebben geholpen bij het misbruik door zijn woning beschikbaar te stellen. Tegen hem is een jaar cel geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk.
De moeder van het meisje was ook als verdachte aangemerkt, maar die verdenking lijkt niet meer aanwezig te zijn. Wanneer de strafzaak tegen de hoofdverdachte verdergaat is onduidelijk. Hij moet in elk geval binnen 3 maanden weer voor de rechter verschijnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.