Nieuws

Herman Finkers grijpt naast NS Publieksprijs

Geen champagne voor Finkers
Geen champagne voor Finkers © RTV Oost
Herman Finkers heeft de NS Publieksprijs niet weten te winnen. In het tv-programma 'M', van presentatrice Margriet van der Linden, werd de prijs uitgereikt. De winst ging naar historicus Rutger Bregman.
Finkers was genomineerd met zijn boek De cursus 'omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door. Erg veel verdriet zal Finkers niet hebben vanwege zijn verlies. Zijn goede vriend en boekhandelaar Kees Schafrat deed eerder al de dringende oproep om niet op de Twentse cabaretier te stemmen.
"Hij is wel verguld met de nominatie", zei Schafrat. "Hij zegt dat het wel bijzonder is voor iemand die geen auteur is." Maar daarom vond Finkers ook dat hij de prijs niet hoefde te winnen. Die gunde hij aan een 'echte' schrijver. Finkers sprak zijn steun uit voor Geert Mak.

De meeste mensen deugen

Maar ook Mak won de prijs niet. Historicus Rutger Bregman won met zijn boek De meeste mensen deugen.
Bregman schrijft voor het online journalistieke platform De Correspondent. In zijn boek weerlegt hij het vooroordeel dat mensen slechte bedoelingen zouden hebben. Dat doet hij aan de hand van de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.