Sport

Hoogma sluit EK-kwalificatie Jong Oranje af met nederlaag in Portugal

Justin Hoogma
Justin Hoogma © Orange Pictures
Justin Hoogma uit Oldenzaal heeft de EK-kwalificatie met Jong Oranje afgesloten met een nederlaag in en tegen Portugal: 2-1. Na negen overwinningen op rij verspeelde de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi in Portimão de ongeslagen status. Het Nederlandse team stelde nog wel de groepswinst veilig.
Beide ploegen speelden vol op de winst. Die instelling leverde een aantrekkelijke en bij vlagen ook grimmige wedstrijd op, in een hoog tempo, met veel inzet en strijdlust, en de nodige doelkansen. Portugal was net iets scherper in de afronding en profiteerde onder meer van een foutje van Hoogma, die de bal bij de 1-0 te zacht terugspeelde op doelman Kjell Scherpen.
PSV'er Cody Gakpo deed op slag van rust wat terug namens Jong Oranje, maar door een tweede Portugese treffer in het begin van de tweede helft gingen de Portugezen alsnog met de zege aan de haal.
Heracles-verdediger Mats Knoester zat de gehele wedstrijd op de bank.

Onderling resultaat

Jong Portugal eindigde eveneens op 27 punten, maar belandde op de tweede plek op basis van het onderling resultaat. Het duel in Doetinchem won Nederland in oktober 2019 met 4-2.
Jong Oranje had zich eerder al gekwalificeerd voor het eindtoernooi, dat in twee delen wordt afgewerkt in Hongarije en Slovenië. Ook Portugal was voor het begin van de laatste groepswedstrijd al zeker van EK-deelname.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.