Nieuws

Agressieve vrouw uit Enschede rookt en slaat medepassagier in vliegtuig, vernielt cel op Schiphol

Leden van de Marechaussee voeren controles uit bij voertuigen rond de luchthaven.
Leden van de Marechaussee voeren controles uit bij voertuigen rond de luchthaven. © ANP Evert Elzinga
Ze zou onder invloed zijn, gerookt hebben aan boord en daarna een medepassagier hebben geslagen. Toen een 29-jarige vrouw uit Enschede vervolgens werd aangehouden, werd ze nog agressiever.
Het gebeurde allemaal afgelopen dinsdagavond, in een vliegtuig dat onderweg was van Barcelona naar Schiphol. De Koninklijke Marechaussee op het vliegveld hield de vrouw uiteindelijk aan vanwege het veroorzaken van overlast aan boord van een vliegtuig.
Marechaussees kregen een melding dat aan boord van een vliegtuig afkomstig uit Barcelona een passagier zich misdroeg. De vrouw uit Enschede zou onder invloed zijn en hebben gerookt aan boord. Daarnaast zou er een handgemeen zijn ontstaan met een andere passagier.

Vernielingen

De gezagvoerder besloot de Marechaussee in te schakelen bij aankomst op Schiphol. Hierop zijn marechaussees aan boord gegaan en hebben de vrouw aangehouden. Zij verzette zich hevig tegen de aanhouding en was agressief naar de crew en marechaussees. In de cel richtte de vrouw enkele vernielingen aan.

Geen mondkapweigeraar

Een woordvoerder van de marechaussee laat aan NH weten dat de vrouw niet geweigerd heeft om haar mondkapje op te houden aan boord. Sinds de verplichting van het mondmasker in vliegtuigen komen er veel meldingen binnen over mondkapweigeraars.
De luchtvaartmaatschappij heeft aangifte gedaan van het in gevaar brengen van de vliegveiligheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.