Nieuws

Overvaller (19) uit Enschede hoort 1,5 jaar celstraf eisen

De rechtbank in Almelo
De rechtbank in Almelo © RTV Oost
Voor de rechtbank in Almelo is een celstraf van anderhalf jaar geëist tegen een 19-jarige man uit Enschede. Hij wordt verdacht van overvallen in het najaar van 2019 op een cafetaria en op een man op straat, beiden in de gemeente Enschede.
Over de straatberoving heeft de verdachte zijn betrokkenheid toegegeven, maar hij ontkent betrokkenheid bij de overval op de cafetaria.
Oktober vorig jaar zou de 19-jarige samen met een vriend een dronken Duitser hebben overvallen die zijn verjaardag in Enschede vierde. De twee zagen dat de man in een biljartcentrum niet alleen iedereen trakteerde op drankjes, maar ook dat hij een goedgevulde portemonnee had.
Ze zouden de Duitser met een smoes dat ze 'naar de hoeren' gingen hebben meegelokt naar het Volkspark in Enschede. Daar bedreigden ze de Duitser met een pistool en een mes en gingen ze er met zijn portemonnee vandoor.

Bewijs te mager

Hij wordt ook verdacht van een overval op een cafetaria vorig jaar september in Glanerbrug. Maar voor de rechtbank bleek het bewijs daarvoor te mager. De verdachte ontkent. De officier van justitie moest tot haar spijt concluderen dat ze er wel bijna zeker van is dat de 19-jarige bij de overval op de cafetaria betrokken was, maar dat het niet bewezen kan worden.

Cafetaria uitgejaagd

De overval in september, op een cafetaria in Glanerbrug, mislukte. De eigenaar liet zich niet intimideren door de gemaskerde en gewapende overvaller die zijn zaak binnenkwam. De eigenaar pakte een groot koksmes en ging de overvaller te lijf, waarop de overvaller ervandoor ging, net als zijn hulpje die buiten stond te wachten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.