Nergens in Nederland zo weinig burn-outs als in Noord-Overijssel

In geen enkele regio in Nederland hebben werknemers zo weinig last van burn-outs als in Noord-Overijssel. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut TNO in het kader van 'week van de werkstress'.

Opgebrand, vermoeid of uitgeput door het werk? Vorig jaar had zo'n een op de zes werknemers in Nederland last van burnout-klachten. Vooral in de grootste steden loopt de werkstress vaak hoog op.

Volgens TNO hadden vorig jaar zo'n 1,3 miljoen Nederlanders klachten die passen bij een burnout. De kosten van het verzuim door werkstress zijn opgelopen tot zo'n 3,1 miljard euro per jaar.

Overijssel niet gestresst

Waar landelijk gezien 17 procent van de werknemers vorig jaar kampte met burn-outklachten, was dat in Noord-Overijssel maar 11,6 procent. Onder deze regio vallen de gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland.

De regio's Twente (13,4%), Zwolle (15,2%), Enschede (15,6%) en Zuidwest-Overijssel (16,9%) scoren weliswaar hoger, maar nog altijd lager dan het landelijke gemiddelde. Aan de enquête deden zo'n 58.000 werknemers tussen de 15 en 75 jaar mee.

Meer over dit onderwerp:
ONDERNEMEND OVERIJSSEL
Deel dit artikel: