Nieuws

Buurt reageert geschokt na plofkraak Enschede: ‘Waar gaat dit heen?’

Omwonenden reageren geschokt op de plofkraak die vannacht plaatsvond in winkelcentrum Enschede-Zuid. Veel bewoners van de wijk hebben de knal gehoord. "Ik vind het bizar", reageert een buurtbewoner. "Het leek alsof het bed een meter de lucht in ging."
De ravage bij het winkelcentrum in Enschede-Zuid is gigantisch. “Ik woon hier tegenover en ben me dood geschrokken”, zegt een buurtbewoner. “Het was flink schrikken. Een hele harde knal, niet normaal.”
Een andere buurtbewoner noemt het 'bizar'. "Ik heb twee heel harde knallen gehoord. Ik dacht eerst dat het vuurwerk was, zoals gewoonlijk. Maar het blijkt dus een pinautomaat te zijn."
"Ik hoorde een harde 'boem'", zegt een omwonende:

'Het nieuwe Amsterdam'

Een bewoonster die verderop staat te praten met getuigen, ziet de criminaliteit in Enschede toenemen. “Ik dacht vanochtend ‘wat is dit nou weer?’ Eerst al die autobranden en overvallen. Dan denk je wel ‘waar gaat dit allemaal heen?’ Dit is gewoon het nieuwe Amsterdam, kan niet anders.”
Honderden mensen moeten de knallen gehoord hebben, gezien de vele flatjes in de buurt. “Ik ben er wakker van geworden, terwijl ik toch een aardig stukje verderop woon. Een klap en daarna nog een klap.”

'Bed een meter in de lucht'

Een man op leeftijd staat verbouwereerd te kijken naar de ravage bij het Enschedese winkelcentrum. "Ik ging rond half twaalf slapen. Ik weet niet meer precies maar hoe laat, maar ik hoorde ik harde 'boem!'. Het voelde alsof het bed een meter de lucht in ging. Ik dacht eerst dat het de harde wind was, maar toen ik hier vanochtend allemaal politie zag, bleek het wat anders."
Het voelde alsof het bed een meter de lucht in ging
Buurtbewoner
Buurtbewoners hebben de mogelijke daders zien wegrijden. “Ja, die heb ik gezien. Een scooter, die reed als een gek. Twee mensen zaten erop.”
De politie heeft de omgeving afgezet en doet onderzoek. Daarbij wordt nog gezocht naar de twee personen op de scooter, die via de Wesselerbrinklaan zijn weggereden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.