Nieuws

Altijd al een silo in je tuin gewild? Je kunt er één gratis en voor niks ophalen in Ambt-Delden

De silo die gratis en voor niets is op te halen in Ambt-Delden.
De silo die gratis en voor niets is op te halen in Ambt-Delden. © Astrid Bransen
Wat kun je maken van een graansilo? Een uitkijktoren, hot tub of misschien een enorme wijntank? Wie dat wel een goed idee vindt, kan zich melden in Ambt-Delden, want daar staat een grote silo op het erf van Astrid Bransen. Zij wil er wel van af. Daarom is de silo gratis en voor niets af te halen.
Het is geen alledaags object dat is te vinden op de Facebookpagina van de Bornse Weggeefhoek. Er wordt van alles en nog wat op aangeboden; fietsen, meubels, stenen en zelfs ingevroren stukken appeltaart. En meestal is er wel iemand te vinden die nog een goede bestemming weet voor de spullen waar anderen van af willen.

Meter of acht

Maar een grote graansilo die je op bijna elk boerenerf ziet staan? Nee, die zat er nog niet eerder tussen. Astrid Bransen en haar man hebben er één in de aanbieding. Ze wonen sinds mei op een voormalige geitenboerderij in Ambt-Delden. "Hij staat tegen de kapschuur aan op het erf. Hoe hoog ie is? Geen idee, maar mijn man schat 'm op een meter of acht", aldus Bransen.
De advertentie op de Facebookpagina van de Bornse Weggeefhoek
De advertentie op de Facebookpagina van de Bornse Weggeefhoek © RTV Oost
Ze hebben al eerder geprobeerd de silo kwijt te raken. Via Marktplaats, bijvoorbeeld. Konden mensen het gevaarte ook gratis af komen halen. Een succes werd dat niet. "Mensen wilden de silo wel hebben en dan vooral het ijzeren frame, maar dan moesten we 'm komen brengen. Dan kunnen we 'm net zo goed naar het grofvuil brengen."
De silo is nu al zo'n vijf jaar buiten gebruik. Bransen is het gevaarte liever kwijt dan rijk. "Ik heb twee jonge kinderen. Ik wil niet dat zij er in klimmen."

Uitkijktoren

Omdat Marktplaats geen succes bleek, probeert ze het nu op de Bornse Weggeefhoek. "Misschien zijn er mensen die weer andere mensen kennen. Het zou wel echt een mooie uitkijktoren zijn."
Mensen die een silo als uitkijktoren in hun tuin wel zien zitten, kunnen zich via Facebook melden bij Bransen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.