Ook gemeente Dalfsen wil grammofoonmuseum in voormalig gemeentehuis Nieuwleusen

Het grammofoonmuseum in Nieuwleusen verhuist hoogstwaarschijnlijk naar het voormalig gemeentehuis in het dorp. Dat wilde Stichting Grammofoonmuseum graag en de gemeente Dalfsen kan zich vinden in dat plan.

De gemeente Dalfsen wil '’t Olde Gemientehuus' van Nieuwleusen gratis overdragen aan de Stichting Grammofoonmuseum. Het voormalig gemeentehuis staat nu leeg en kost de gemeente jaarlijks bijna 25.000 euro aan onderhoud en beheer.

Het museum moet naar een andere locatie, omdat de eigenaar van de woning waaronder het museum nu is gehuisvest, gaat verhuizen en zijn woning wil verkopen. De verkoop van het gemeentehuis wordt omschreven als een activiteit in het algemeen belang.

Trouwlocatie

Het gebouw wordt de komende dertig jaar eigendom van de stichting, de grond blijft in bezit van de gemeente. Het monumentale pand is nu een trouwlocatie en dat blijft ook zo. Er vinden jaarlijks zo'n twintig huwelijksvoltrekkingen plaats.

Ieder jaar komen 650 bezoekers naar het museum. De verwachting is dat dit gaat toenemen, omdat het oude gemeentehuis meer mogelijkheden heeft en bovendien dichtbij het museum ‘t Palthehof en een horecagelegenheid ligt.

Het voorstel komt op 30 november in de gemeenteraad.

Meer over dit onderwerp:
VECHTDAL
Deel dit artikel: