'KNVB geeft hoogste amateurclubs extra optie om competitie uit te spelen'

De KNVB heeft contact gehad met de amateurclubs in de landelijke klassen om een extra optie te bespreken voor het uitspelen van het seizoen, als er weer gevoetbald mag worden. Dat weet Tubantia.

Tot nu toe waren er twee opties voor het uitspelen van het seizoen vanaf eind januari: het volledig uitspelen van het huidige seizoen (waarbij er moet worden doorgespeeld tot en met juni) of een halve competitie spelen. Daarin zouden de ploegen elkaar één keer treffen. De KNVB heeft daar nu de optie aan toegevoegd om een volledige competitie te spelen in een halve poule.

Kleine poules

De clubs in de Tweede Divisie, Derde Divisie en de hoofdklasse zouden dan geografisch over twee poules worden verdeeld. Daardoor blijven er poules van negen (Tweede en Derde Divisie) en acht ploegen (hoofdklasse) over. De winnaars van de poules strijden dan om de titel en de onderste twee tegen degradatie. Daarbij is er ook nog de mogelijkheid om zaterdag- en zondagploegen bij elkaar in de poule te stoppen, volgens de krant. De clubs hebben tot 25 november om te reageren op het voorstel en begin december wordt er een besluit genomen.

Meer over dit onderwerp:
AMATEURVOETBAL
Deel dit artikel: